Bataviastad en Urk

Bataviastad en Urk

Activiteitdetails

Naam activiteit:
Bataviastad en Urk

Korte omschrijving:

 

 

Bataviastad is de eerste fashion outlet in Nederland, gelegen aan Markermeer bij Lelystad. De outlet is genoemd naar het schip de Batavia uit 1628, waarvan een replica nabij is afgemeerd, bij de Bataviawerf.

Na Bataviastad gaan we naar Urk, het kleine vissersdorp aan het IJsselmeer.
Vroeger werd het meeste geld verdiend in de visserij. De charmante uitstraling van het vissersdorp geeft u direct het gevoel van weleer. Lopend door de smalle straten en steegjes heeft men niet veel verbeelding nodig om te beseffen hoe het er hier honderd jaar geleden aan toeging.

Interessante bezienswaardigheden zijn de vuurtoren uit 1844, het achttiende eeuws monumentale kerkje aan de zee, het geboortehuis van schrijver Appie Baantjer en het Urker Museum in het oude raadhuis. Op de heenreis gaan we voor eigen rekening koffie drinken. Voor de visliefhebbers is er in Urk een ideale eetgelegenheid

Tijd:
09:00 - 18:00
vrijdag 30 april 2021
prijs:
€ 28,00

Maximaal aantal plaatsen:
27

Locatie(s)

Midden Groningen

Oldambt

Stadskanaal


Adres:
Bataviaplein 60, 8242PN Lelystad

Activiteitrubrieken

Uitstapje algemeenData

Frequentie:
eenmalig vrijdag 30 april 2021


Boeken

Als u een login heeft aangevraagd (dit is uw emailadres als gebruikersnaam) en uw zelf gekozen wachtwoord, kunt u inloggen op uw eigen agenda. Deze login kan door de computer worden onthouden. Bij een volgend bezoek aan deze promotiepagina kunt u dan direct inloggen.